Giv gulvet nyt liv med en gulvafslibning i København

Giv gulvet nyt liv med en gulvafslibning i København

Når trægulvet i Københavner lejligheden eller i byhuset begynder at blive lidt flosset i overfladen, er det tegn på at det trænger til en grundig gulvafslibning. Typisk vil du kunne iagttage tegn på slitage i form af slidspor, som er grålige og matte, og som ikke lader sig fjerne ved almindelig gulv vask. Disse slidspor opstår når støv og skidt trædes ned i gulvet og indlejrer sig i træværkets fibre.

Når et trægulv er nybehandlet – for eksempel med sæbe, olie eller lak – vil det være beskyttet imod dette fænomen. Men når lakken slides af, eller når den beskyttende hinde af sæbe eller olie i træværkets overflade forsvinder, er der ikke længere noget til at beskytte træet. Fibrene bliver tørre og porøse, og suger alting til sig – lige fra førnævnte støv og skidt samt spildte væsker til solskin.

Solfalming er nemlig en anden form for misfarvning, som opstår i slidte gulve. Og den ucharmerende gule nuance vil især stå i skarp kontrast til den hvidlige og silkematte overflade, som kendetegner et sæbe behandlet gulv.

Gør gulvet smukt og skinnende igen med en gulvafslibning og en efterbehandling

Har gulvet først nået dette stadie af slitage, skal der faktisk en gulvafslibning til førend det kan blive pænt igen og genvinde fordums stråleglans. Ved en gulvafslibning kan optil to millimeter af træværkets overflade på skånsom vis fjernes – og dette er fuldt tilstrækkeligt hvis du ønsker at komme diverse skønhedspletter til livs.

Inden under vil et helt nyt lag af træværk åbenbares – lys, friskt, duftende, og klar til at modtage den beskyttende og plejende efterbehandling. Ønsker du det populære hvidlige look med den skinnende overflade, skal du gå efter en sæbe behandling. Og ønsker du at trække træværkets karakteristika endnu mere frem, kan du med fordel lade dit gulv behandle med olie.

Du kan læse mere om gulvafslibning på gulvafslibning-priser.dk