Hvem var Kay Bojesen?

Hvem var Kay Bojesen?

Kay Bojesen var en af dansk designs mest betydningsfulde personer. De små Kay Bojesen figurer, som både tæller dyr (for eksempel den kendte abe, gravhunden, elefanten og de søde turtelduer) og gardere samt biler og julemænd er gået hen og blevet moderne klassikere.

Figurerne, som er fremstillet i hårdt træ af høj kvalitet og malet i smukke, lysende farver, er populære som både samler objekter, dekoration og legetøj over hele verden. Turister, som besøger den danske hovedstad, køber i stor stil Kay Bojesen træfigurer med hjem som souvenirs. Og blandt danskerne er de fine figurer stadig populære som gaver ved en hver lejlighed.

Kay Bojesen træfigurer – legetøj eller pynte genstande?

Selv om mange ynder at lade de smukke og vel forarbejdede træfigurer tjene som dekorative nips genstande i reolen eller på hylden, er figurerne fremstillet med leg i sigte. Kay Bojesen designede de første figurer som legetøj til sin søn – og derfor kan de sagtens holde til børns til tider hårdhændede behandling.

Mange mennesker vælger dog stadig at bevare figurerne intakte, eventuelt som samler objekter. Der kommer nemlig stedse nye figurer til, i forskellige størrelser og farver. Og den helt særlige jule kollektion er oplagt at lægge under træet til en, du har kær.

Find Kay Bojesen træfigurer online

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal købe dine Kay Bojesen figurer, bør du gå efter en autoriseret forhandler af de kønne designs – for eksempel Design Klassiker Shop. Hos Design Klassiker Shop finder du et bredt udvalg af både nyere og tidligere designs af Kay Bojesen figurerne – her under selvfølgelig hele den søde og charmerende julekollektion. Design Klassiker Shop kan ydermere tilbyde at sælge dig de fine Kay Bojesen figurer via den online shop designklassikershop.dk – klik ind og find den helt perfekte julegave!