Kan man tage indvendige døre og bruge udendørs?

Nogle døre er kun konstrueret til at blive brugt indenfor mellem to lokaler, der er delt op indendørs i et hjem eller anden bolig.

Andre døre er nogle, som der fører ud fra hjemmet og udenfor, hvilket kan være hoveddøren eller døren til terrassen.

Så er der de døre, som mere eller mindre udelukkende er til brug udendørs, for det kan være døre, man har i et skur; og selvom man kan argumentere for, at et skur er en bygning, der fører ind til noget, så er der ofte ikke isoleret eller varme derinde, hvorfor det primært er at betragte som noget, der som helhed er udenfor.

Disse dørtyper er jo lavede efter nogle foreskrivelser og spidsfindigher, der gør, at de egner sig bedst til at blive brugt et givent sted.

En hoveddør er et stort parti, der skal holde varmen inde og kulden ude, men den skal også kunne holde til temperaturskiftet og godt med blæst, så den ikke giver sig eller går i stykker for hurtigt af naturens hånd.

Indvendige døre er mindre i det, så de ikke fylder så meget, og siden der ikke er stor temperaturforskel indefor mellem de forskellige lokaler i en bolig, så stilles der heller ikke lige så store krav til deres robusthed.

Men måske bliver man så forelsket i designet på en udvendig dør, som man gerne vil benytte indenfor, men den findes desværre ikke i en variant, der går sig bedst indenfor.

Om muligt kan man så nogle gange alligevel bruge en udvendig dør og bruge indendørs.

Dog er det noget andet med at tage indvendige gøre og bruge dem udendørs, for de er sjældent skabt til at kunne holde til miljøet, der er udenfor.

Derfor bør man her kigge efter, om den givne indvendige dør findes i en variant som udvendig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *